Održano mektebsko takmičenje Muftijstva tuzlanskog

Takmičenje je obavljeno u tri kategorije: test općeg znanja (ilmihal), kiraet – mlađi uzrast i kiraet – stariji uzrast.

Najbolje rezultate u testu općeg znanja postigli su:

Među učesnicima u kategoriji kiraet – mlađi uzrast najbolji su:

Takmičari u kategoriji kiraet – stariji uzrast ostvarili su sljedeće rezultate:

U ukupnom zbiru najviše bodova osvojile su ekipe

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uručio je diplome i nagrade najboljima te istakao kako su svi kandidati koji su se takmičili već pobjednici, jer su ostvarili najbolje rezultate na svojim medžlisima.
„I danas na ovom takmičenju se moraju izdvojiti oni koji su makar zehru bolji. Ono što je karakteristika današnjeg takmičenja jeste da su male razlike između prvog i desetog mjesta. To kazuje da ste svi vrijedni velikog poštovanja i da svi zaslužujete velike čestitke“ – rekao je muftija Fazlović.

Isti dan organizirana je i završnica takmičenja Malonogometne mektebske lige. U završnicu su se plasirale četiri ekipe predstavnice medžlisa: Brčko, Kalesija, Gradačac i Zvornik.
Prvo mjesto u malom nogometu osvojila je ekipa MIZ Gradačac, drugo ekipa MIZ Kalesija, treće ekipa MIZ Brčko.

U osnovnoj školi “Rapatnica” kod Srebrenika 3. maja 2015. godine održano je regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke, za učenike VIII i IX razreda osnovnih i I razreda srednjih škola.

Na takmičenju je učešće uzelo 60 takmičara iz svih općina sa područja Muftijstva tuzlanskog (Tuzlanski i Posavski kanton, Distrikt Brčko i RS).

Najbolje rezultate se ostvarile:

VIII razred osnovne škole – Nadia Suljagić, OŠ Špionica;
IX razred osnovne škole – Ajla Mehinović, OŠ Špionica;
I razred srednje škole – Fata Musić, Gimnazija “dr. Mustafa Kamarić” Gračanica.

Na svečanoj završnici Regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke prisustvovali su dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog i Izet Numanović, savjetnik za obrazovanje Pedagoškog zavoda Tuzla. Osnovna škola Rapatnica se još jednom pokazala kao dobar domaćin.
(muftijstvotz.ba/AĐ)