Omladinska tribinau džematu Hidaje: „Bošnjak, vjernik, uspješan“

Kontinuiran rad omladinskog kruga je svijetli primjer društva u dijaspori, na čijem čelu je sedmeročlano rukovodstvo. U dosadašnjem radu reaalizirali su mnogobrojne aktivnosti koje doista zavređuju pažnju, kao npr. međudžematska druženja mladih. Cilj ovakvih aktivnosti jeste umrežavanje mladih ljudi kako u Dijaspori tako i u Domovini BiH, upoznavanje, razmjenjivanje iskustava, širenje pozitivne priče, pomoć u svim segmentima djelovanja itd. Ovog vikenda su realizirali još jedan hairli projekat a tiče se omladinske tribine.

U petak, 14.12.2018. godine, poslije jacije-namaza, održana je tribina pod nazivom „Bošnjak, vjernik, uspješan“.Prvo se zajednički klanjala jacija-namaz a potom je upriličeno omladinsko druženje, tribina, na gore pomenutu temu. Druženje je imalo za cilj što bolje upoznavanje mladih ljudi, džemata, o fenomenima Bošnjak, vjernik, uspješnost. O njima su govorili dobri Bošnjaci, vjernici i izuzetno uspješni ljudi: muallima Emina Hodžić, Monika Džinić i Ermin Džinić. Svi oni su uspjeli da spojesva tri fenomena u svojim životima te su prezentirali način kako biti uspješan. Prisutnima se obratio i imam džemata Hidaje Nusret-ef. Hodžić, koordinator za rad sa mladima Medžlisa Bajern, koji je bio u ulozi moderatora. Ovakve i slične aktivnosti džemat Hidaje  provodi u okviru edukacijskih programa za mlade, koji se realiziraju preko koordinatora za rad sa omladinoma cilj im je zajedničko djelovanje za dobrobit Zajednice. Nakon obraćanja gostiju tribine, uslijedilo je druženje i muhabet uz kahvu i kolače.

Molimo Allaha da nagradi svu omladinu, kao i sve ljude, koji u svojim djelovanjima promovišu univerzalno-pozitivne islamske vrijednosti. Amin!

D.B.