Online panel-diskusija: Utjecaj medija dijaspore u kontekstu očuvanja identiteta

Date:

Udruženje za razvoj odnosa domovine i dijaspore sutra organizuje međunarodnu online panel diskusiju pod nazivom “Utjecaj medija dijaspore u kontekstu očuvanja identiteta”.

Za panel diskusiju je najavljeni su učesnici iz nekoliko evropskih država i Australije:  Namik Alimajstorović (Velika Britanija), Azra Hadžiahmetović (Australija), Meho Selman (Danska), Mensur Graca (Danska), Emil Gracić (Njemačka), Fikret Tufek (Švedska), Nermin Fazlagić (Italija), Dino Huseljić (Italija), te Admir Lisica, predsjednik Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore.

Moderator panel diskusje je dugogodišnji novinar Sanadin Voloder.

– Mediji su bili i ostali glavni faktor afirmacije bosanskohercegovačkog identitet u dijaspori kroz očuvanje bosanskog jezika, kulture i tradicije. Njihov rad je uglavnom temeljen na zalaganju pojedinaca i neformalnih grupa. Potrebno je jače povezivanje medija u dijaspori i institucija u Bosni i Hercegovini kako bi se učvrstila veza između domovine i dijaspore – ističe se u najavi događaja.

Udruženje za razvoj odnosa domovine i dijaspore ovim projektom i drugim aktivnostima radi na umrežavanju medijskih radnika u domovini i dijaspori sa institucijama i akademskom zajednicom kako dijaspora dobila svoje zasluženo mjesto u bosanskohercegovačkom društvu.

Panel je moguće pratiti putem zvanične facebook stranice Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore i edukativne platforme Intelektualno.com. 

Početak je najavljen za subotu 16. januara 2021. u 11:00 h.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related