Online platforma ‘e-sajam.ba’ puštena u rad

0
176

Online platforma za promociju malih i srednjih poduzeća iz cijele BiH pod nazivom “e-sajam.ba”, koju je izradila Razvojna agencija Žepče (RAŽ), danas je službeno puštena u rad.

Cilj platforme je osiguravanje modernog i inovativnog kanala za promociju poduzeća, što u konačnici treba rezultirati jačanjem njihovog poslovanja.

Očekuje se da će kompanije koje se budu predstavljale putem ove platforme osigurati nove kontakte s poslovnim partnerima, kupcima ili dobavljačima. 

U okviru platforme u prvoj fazi organizirano je predstavljanje poduzeća iz tekstilnog sektora s područja Žepča, Gračanice, Maglaja, Doboj Istoka, Olova i Zenice, a već od danas dostupan je i prvi online sajam tekstila koji završava u srijedu online konferencijom na kojoj će sudjelovati predstavnici kompanija, udruženja privrednika, obrazovnih institucija i drugih organizacija, saopćeno je iz RAŽ-a, prenosi Fena.

Planirano je da u narednom periodu putem te platforme budu promovirane i kompanije iz sektora metaloprerade, drvoprerade, plastike, prehrambene industrije i turizma.

“E-sajam.ba” nastao je u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta korisnika kroz uspostavu inovativnih i održivih treninga”, a ove aktivnosti podržane su u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji podržava i financira Vlada Švicarske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

RAŽ uspješno djeluje već deset godina i do sada je implementirao 24 infrastrukturna te 31 razvojni projekt, ukupne vrijednosti veće od osam miliona KM.

(Preporod.info)