Općina Novo Sarajevo obradovala sugrađane iftarom

Date:

Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik Nedžad Koldžo odlučili su obradovati sugrađane prigodnim iftarima, koji su u subotu i nedjelju, 16. i 17. maja  podijeljeni građanima širom općine.

Iftari su dijeljeni putem mjesnih zajednica i na punktovima na nekoliko novosarajevskih lokacija.

Zbog epidemije koronavirusa i mjera koje su donesene u cilju zaštite od zaraze, ove godine najznačajniji datum za Općinu Novo Sarajevo, 16. maj – Dan Općine, nije mogao biti obilježen kao do sada brojnim manifestacijama, zajedničkim druženjima i iftarima u mjesecu ramazanu.

Dan Općine Novo Sarajevo ove godine obilježen je polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na novosarajevskim spomen – obilježijima, te mezarjima i grobljima, dok je 16. maja u večernjim satima otvoren i novoizgrađeni kružni tok u Pofalićima kao poklon svim građanima ovog naselja, općine i grada, obzirom da se ovim projektom riješio dugogodišnji problem saobraćajnih gužvi u ovom dijelu Sarajeva.

Gradonačelnik Sarajeva i Gradska uprava osigurali su ramazanski top Općini Novo Sarajevo koji je postavljen na brdu Hum u neposrednoj blizini repetitora, a od danas svim postačima označavat će vrijeme iftara, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related