Općina Velika Kladuša: Fikret Abdić je živ i zdrav

Na zvaničnoj web stranici Općine Velika Kladuša danas je objavljeno kratko saopćenje za javnost u kojem se navodi da je načelnik ove općine i osuđeni ratni zločinac Fikret Abgić živ i zdrav, što je potkrepljeno i fotografijom na kojoj se ispred njega nalaze današnje novine.

– Općinski načelnik Fikret Abdić je živ i zdrav i obavlja svoje redovne radne obaveze u organu uprave Općine Velika Kladuša. Oštro demantiramo lažne medijske navode o zdravstvenom stanju općinskog načelnika – navodi se u saopćenju.

Na društvenim mrežama i u pojedinim medijima sinoć se pojavila informacija da je Abdić zbog infarkta prebačen u zagrebačku bolnicu.

Hayat.ba objavio da se Fikretu Abdiću, osuđenom ratnom zločincu, pogoršalo se zdravstveno stanje, zbog čega je hitno hospitaliziran u bolnici u Zagrebu, te da je tu informaciju potvrdio njegov advokat Hamdija Veladžić. 

Pojedini mediji su negirali ovu informaciju, pozivajući se na informacije iz bolnice u Zagrebu, navodeći kako im nije potvrđeno da je Abdić kod njih primljen.

(Preporod.info)