Organizacija IHH pomogla 1.200 sirijskih porodica

Date:

Fondacija za humanitarnu pomoć (IHH) iz Republike Turkiye predala je pomoć za 1.200 sirijskih porodica koje žive u izbjegličkim kampovima, izjavio je u petak Selim Tosun, menadžer za medije IHH-a za Siriju.

Tosun je za Anadolu Agency (AA) rekao da je IHH pomogao raseljenim osobama koje su pogođene nedavnim ekstremnim vremenskim prilikama na sjeveru Halepa.

Snježna oluja i jake padavine u gradovima Azaz, Afrin i Al-Bab, između ostalih, oštetili su kampove, šatore i stvari ljudi.

– U prvoj fazi postavljeni su šatori za porodice izložene hladnoći, a nastavljamo s osiguravanjem i isporukom novih šatora – rekao je Tosun.

Dodao je kako su njihovi timovi civilima koji žive u kampovima dostavljali i pakete s hranom, grijalice, gorivo, madrace, zimsku odjeću, deke, obuću i hljeb.

Humanitarna organizacija sa sjedištem u Istanbulu provodi projekte pomoći u ratom razorenoj Siriji od početka sukoba u toj zemlji 2011. godine, kada se režim Bashara al-Assada neočekivano nasilno obračunao s demonstrantima.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related