Organizaciji SFF-a pristupit će se opreznije

Date:

Predstavnici Sarajevo film festivala (SFF) i članovi Vlade Kantona Sarajevo smatraju da je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala.

O predstojećem Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 14. do 21. augusta razgovorali su danas premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić i Nihada Glamoč, kao ministrica komunalne privrede i infrastrukture ali i komandantica Štaba civilne zaštite KS, te direktor SFF-a Mirsad Purivatra sa saradnicima.

Premijer Nenadić je istakao kako zbog nesigurne epidemiološke situacije svi zajedno imamo obavezu da puno opreznije pristupimo organizaciji festivala.

Predstavnici SFF-a su tokom današnjeg sastanka obavijestili članove Vlade da će se SFF realizirati, u zavisnosti od epidemiološke situacije kroz određene krugove, odnosno na nivou Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regiona ili Evrope.

Direkcija SFF-a je ostvarila brojne kontakte sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom, te imaju, kako su naveli, pozitivne reakcije.

Rečeno je, ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina.

Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela, te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere s ciljem zaštite zdravlja sudionika festivala.

Organizatori SFF-a očekuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina, saopćeno je iz Press KS-a.

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related