Osmanović: Najbolji učenici i nastavnici pozitivno promovišu Distrikt

Date:

Predstavnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović u četvrtak je u zgradi Vlade primio najuspješnije nastavnike i učenike osnovnih škola s područja Distrikta.

U razgovoru s nastavnicima i učenicima Osmanović se zahvalio na pozitivnoj promociji Brčko distrikta BiH, saopšteno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

“Hvala svim nastavnicima i učenicima koji su na najbolji način predstavljali Brčko distrikt BiH na takmičenjima. Inovativni nastavnici svojim načinom rada u školama su dobili nagrade i nominacije, a također i nastavnici koji su vodili učenike na državna i evropska takmičenja ostvarili su velike uspjehe. Obrazovni sistem u Distriktu omogućava nastavniku da kreira nastavu na inovativan način i sustav takve osobe treba nagrađivati”, kazao je Osmanović.

Prijemu su prisustvovali najuspješniji nastavnici u kategoriji najinovativniji nastavnici BiH i to: najinovativniji nastavnik razredne nastave Boško Jovičić, Ernad Osmić koji je nominovan među deset najboljih, nastavnica razredne nastave Jelena Manjić, odgojiteljica Sanja Tripković te nastavnik Mate Banović.

Osim njih tu su bili i učenici Desete osnovne škole: Domagoj Mendeš, Ana-Marija Jurković i Lucija Mendeš, koji su na međunarodnom takmičenju iz robotike u Hrvatskoj osvojili drugo i četvrto mjesto u konkurenciji od 21 tima, učenici Šeste osnovne škole: Nataša Vujić, Mustafa Hodžić, Mia Lađević, Mahira Mujagića, Marijana Malinović i Elmira Husić kao i najuspješniji nastavnici iz područnog prometnog odgoja u BiH: Zejneba Huremović.

Nakon Osmanovićevog obraćanja, učenici i nastavnici su kazali da će nastaviti sa svojim radom kako bi ova lokalna zajednica zajedno sa svojim učenicima bila još više prepoznatljiva, stoji u saopštenju.

(Agencije)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related