Ostvarena saradnja SPŽZ i Medžlisa IZ Bihać

Date:

Radno-konsultativni sastanak predstavnika dvije institucije, Socijalno-pedagoške životne zajednice (SPŽZ) i Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bihać održan je u ponedjeljak, a na osnovu ranije dogovorene saradnje ove zajednice i Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać.

Djeca bez roditeljskog staranja, bez jednog ili oba roditelja i djeca iz socijalno ugroženih porodica su iznimno važni pojedinci ovog društva i svakako je jedan od zajedničkih ciljeva ove dvije institucije unapređenje njihove kvalitete života i podrške u mentalnom, psihičkom i duhovnom razvoju. Na sastanku je preciziran ciklus radionica za pojedine dobne skupine u internatu te hraniteljskim kućama iz oblasti psihologije i menadžmenta uspjeha, zdravih stilova života i duhovnosti.

Prijem je upriličio Izudin Hilić, direktor SPŽZ sa svojim saradnicima, Melisom Husetić, stručnom saradnicom za pravne poslove, Enizom Veladžićem, stručnim saradnikom za općinu Bihać i Amirom Amidžićem, saradnikom za organizaciju posla u sedmičnom internatu. U ime MIZ Bihać sastanku je prisustvovao glavni imam Mensur-ef. Ćehić te voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Zineta Horozović.

Direktor Hilić je ukratko predstavio rad i način funkcionisanja SPŽZ, potrebe koje imaju i izrazio zadovoljstvo na inicijativi uspostavljanja saradnje sa Medžlisom IZ Bihać. Glavni imam Mensur-ef. Ćehić se zahvalio na prijemu i toploj dobrodošlici te iznio nekoliko prijedloga saradnje kao i stavljanje na dispoziciju ovoj zajednici onih resursa za koje Medžlis ima mogućnosti.

Voditeljica Savjetovališta Zineta Horozović izložila je plan edukacije djece te predstavila tim Savjetovališta za brak i porodicu koji će raditi na edukaciji ali i mogućnostima koje djeca imaju koristeći individualna besplatna savjetovanja. Saradnica SPŽZ Melisa Husetić podijelila je nekoliko priča djece sa traumatičnim iskustvima a sa ciljem boljeg upoznavanja potreba u radu sa njima.

Nakon sastanka upriličen je obilazak prostorija što je bila završna aktivnost ove posjete.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related