Otkazan ovogodišnji tradicionalni mevlud na Vrelu Bune

Date:

Organizacioni odbor manifestacije Dani mevluda i zikra obavještava muslimane u Bosni i Hercegovini da se centralna svečanost Mevlud na Vrelu Bune zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa ove godine neće održati.

Mevlud je uvršten u kalendar događaja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i trebao je biti održan 30. maja 2020.godine.

Kako bi održali dugogodišnju tradiciju mevluda Muftijstvo mostarsko, Tarikatski centar u Bosni i Hercegovini i Medžlis Islamske zajednice Mostar će 29. maja 2020. godine poslije akšam namaza u Tekiji organizovati kraći program učenja mevluda i medžlisi zikra u užem krugu prisutnih, poštujući preporuke o zabrani okupljanja i fizičkom odstojanju, a prema Instrukciji Islamske zajednice o obavljanju namaza i drugih vjerskih obreda u okolnostima pandemije.

– Program će snimati televizija Islamske zajednice (BIR TV) i naknadno ga prikazati u svom programu kako bi vjernici, barem na ovaj način, svjedočili kontinuitetu ovog važnog događaja za muslimane Hercegovine – navodi se u saopštenju.

(H.E./Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related