Otvorena manifestacija Selam ya Resulallah

Otvorenju su prisustvovali brojni posjetioci te muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović, ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegopvini Hasan Atli, sarajevski imami, članovi hora Medžlisa i brojni drugi gosti.

Glavni imam dr. Dautović je u obraćanju zvanicama naglasio trinaestogodišnji kontinuitet ove manifestacije koja je ponudila odlične programe, kako je ocijenio. I ove godine je cilj podsjetiti na zavjet poslaniku Muhammedu a.s., koji vjernici ponavljaju različitim formama ibadeta jer je to ujedno zavjet Allahu dž.š. o jačanju ljubavi i predanosti Njemu.

Program su izveli članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, koji su učenjem Kur’ana te sa nekoliko numera počastili veliki broj okupljenih građana Sarajeva.

{gallery}Selam otvorenje:::0:0{/gallery}

Muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković svečano je otvorio XIII. manifestaciju “Selam, ya Resulallah”, uputivši čestitke glavnom imamu dr. Dautoviću, Organizacionom odboru i svima koji su uključeni u realizaciju ove značajne Manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija “Selam ya Resulallah” ponudit će bogat kulturno-vjerski program sve do 15. decembra, najavljeno je na otvorenju. Između ostalih sadržaja, planirano je učenje mevluda, održavanje prigodnih predavanja, tribina, programa za mlade i najmlađe.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo obilježava ovom manifestacijom rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s., promovirajući univerzalne islamske vrijednosti – ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam, kojima je učio i na njih pozivao Poslanik, a.s.

Više od 30 programa čiji učesnici će biti oko 250 eminentnih stručnjaka vjerskih i društvenih oblasti, bit će realizirano na različitim lokacijama u Sarajevu.