Ove godine 15. po redu Večer Kur'ana u džamiji „Kralj Abdullah“ u Tuzli

Date:

U petak, 31. decembra 2021. godine poslije jacije-namaza u džamiji „Kralj Abdullah“ u Tuzli održat će se 15. po redu večer Kur'ana.

Prvi put Večer Kur’ana u Kraljevoj (tada Prinčevoj) džamiji organizirana je 2006. godine.

– Cilj nam je bio omogućiti džematlijama koji ne znaju šta 31. decembra raditi, da tu noć provedu u ibadetu i da što duže ostanu u džamiji. Posjećenost je svake godine bila velika. Vjerujemo da će i ove godine veliki broj džematlija doći. Međutim, ove godine ćemo uz sve preventivne mjere zbog pandemije Covid-19 morati smanjiti broj onih koji će prisusutvovati programu. Također,i sami program će trajati nešto kraće – kaže za Preporod.info hafiz dr. Edin-ef. Peštalić, imam Kraljeve džamije.

Na Večeri Kur’ana ove godine učači će biti hfz. Bajro-ef. Delić, Mumin-ef. Mumić i Abdulah-ef. Hodžić.

Priznanje za doprinos izučavanju Kur’ana i kur’anskih nauka bit će dodjeljeno hfz. doc.dr. Mensur-ef. Malkiću, a skupu će se obratiti muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović.

– Život vjernika je nemoguće zamisliti bez Kur’ana. Kur’an bi trebao biti naša svakodnevnica, a dolazak na Večer Kur’ana i slušanje vrsnih učača Kur’ana trebao bi biti razlog više da se dodatno posvetimo izučavanju Allahove riječi – kaže hfz. Peštalić.

(Alem Dedić/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related