Pakistanski premijer Imran Khan pozvao na zabranu islamofobičnih sadržaja na Facebooku

Date:

Premijer Pakistana Imran Khan pozvao je čelnika Facebooka Marka Zuckerberga da na toj društvenoj mreži zabrani sadržaje sa islamofobijom i retorikom koja podstiće mržnju protiv islama.

Khan je Zuckerbergu uputio otvoreno pismo u kojem mu je ukazao na islomofobične sadržaje na društvenim mrežama koji potiču na mržnju, radikalizme i nasilje protiv muslimana, prenosi AA.

Pozdravivši Facebookovu zabranu sadržaja koji negiraju Holokaust nad Jevrejima, pakistanski premijer Khan je Zuckerbergu napisao da su muslimani u Indiji i nekim drugim dijelovima svijeta žrtve odvratnih napada i diskriminacija.

Khan je podsjetio i na sve češća poistovječivanja islama sa terorizmom u Francuskoj u kojoj negodovanje muslimana izazivaju i objavljene karikature poslanika Muhameda.

Khan smatra da se na Facebooku trebaju zabraniti svi napadi i uznemiravanja muslimana, baš kao što je zabranjeno i negiranje i propitivanje Holokausta.

Pakistanski premijer Khan ranije je na Twitteru objavio kako francuski predsjednik Emmanuel Macron lično napada muslimane, vrijeđa njihove osjećaje i potiče islamofobiju u društvu.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related