Performansom najavljeno ovogodišnje izdanje Festivala “Sarajevska zima”

Date:

Prigodnim performansom koji je organiziran na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala “Sarajevska zima”.

Performans je održan uz učešće sportista, vitezova iz Jajca i plesača u “Čarobnom gradu” koji su privukli veliku pažnju građana.

Povorku je predvodio direktor Festivala Ibrahim Spahić, najavivši početak novog festivalskog izdanja čija je temeljna poruka mir, suživot i gradnja mostova razumijevanja.

Ceremonija otvaranja Festivala bit će upriličena 8. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo uz učešće vrhunskih sarajevskih umjetnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovogodišnji Festival “Sarajevska zima”, koji će biti održan od 7. februara do 21. marta pod motom “Family online art”, bit će u znaku stote godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, stote godišnjice rođenja kompozitora Astora Piazzolle, 700 godina smrti pjesnika i filozofa Dantea Alighieria i 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandija.

Program Festivala bit će realizovan u saradnji sa bosanskohercegovačkim mediteranskim, europskim i svjetskim umjetnicima i institucijama u skladu sa epidemiološkim okolnostima u galerijama, pozorištima, koncertnim i kino dvoranama.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related