Plaketa Općine Jajce dodijeljena Ramiz-ef. Bećiroviću

Date:

Plaketa Općine Jajce dodijeljena je Ramiz-ef. Bećiroviću.

Ramiz Bećirović rođen je 1945. godine u Neđeljištima, opština Vlasenica. Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu završio je 1964. godine.

Februara 1973. godine dolazi na službu u Jezero, tadašnja opština Jajce. U periodu od 1977. do 1988. godine obavljao je dužnost vjersko-prosvjetnog referenta pri Odboru Islamske zajednice Jajce što odgovara današnjoj funkciji Glavnog imama.

U Jezeru živi i radi sve do agresije na Bosnu i Hercegovinh kada sa svojim Jajčanima, napušta Jajce i odlazi u Zenicu. Za vrijeme izbjeglištva organizovao je vjerski i društveni život izbjeglica Jajčana.

Godine 1993. postavljen je za glavnom imama Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Jedan je od organizatora povratka Bošnjaka u Jajce 1997. godine i dužnost glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Jajce obavlja sve do penzionisanja 2012. godine. Za vrijeme obavljanja dužnosti glavnog imama organizovao je redovne vjerske aktivnosti i obnovu vjerskih objekata na području općine Jajce.

FB_IMG_1645654963443.jpg - Plaketa Općine Jajce dodjeljena Ramiz-ef. Bećiroviću

Ramiz-ef. Bećirović primjer je vrijednog vjerskog službenika, dobrog komšije, vrijednog čovjeka koji i danas, sa svojih 77 godina, očisti ulicu u kojoj živi, čovjek koji obilazi svoje komšije i bolesne sugrađane.

Autor je knjige „Ljudi zajednice“ u izdanju Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Iako u penziji i dalje je aktivan i volonterski obavlja poslove imama kada je to potrebno.

Priznanjem plaketa Općine Jajce Ramizu efendiji Bećiroviću odata je počast za sav njegov rad u Jajcu.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related