Počela manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti” u Srebreniku

Date:

Svečanim otvaranjem, ovog vikenda, na autentičnom lokalitetu stare kule, srebreničke “Gradine” otvorena je 43. manifestacija “Srebrenik otvoreni grad umjetnosti” -OGUS.

Zbog mjera sprječavanja širenja virusa korona, dosta skromnije nego proteklih godina, tradicija je ipak nastavljena. Srebrenik je i ove godine otvorio vrata umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Otvaranju OGUS-a prisustvovala je i delegacija Vlade TK, predvođena ministrom trgovine, turizma i saobraćaja Edinom Buševcem. On je pozdravio nastojanja Srebreničana da, i u ovim teškim vremenima, nastoje održati tradiciju te značajne kulturne manifestacije. 

U muzičko-dramskom programu učestvovali su srebrenički glumac Siniša Kahvić i sazlija Ahmet Hogić. U likovnoj koloniji ovogodišnje manifestacije boravit će sedam likovnih umjetnika iz BiH i Hrvatske, koji će svojim djelima obogatiti fundus likovne galerije srebreničkog OGUS-a.

Kako navode iz Kabineta gradonačelnika, program svečanog otvaranja te manifestacije odvijao se uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuke Kriznog štaba FBiH. Tako će biti i narednih dana, a manifestacija traje do 25. augusta.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related