Počinju Sportski susreti članova Udruženja ilmijje

Domaćin ovogodišnjih susreta je Muftijstvo mostarsko u saradnji sa Okružnim odborom Udruženja ilmijje Mostar. Na XVIII sportskim susretima u Mostaru učešće će uzeti četrnaest ekipa i to predstavnici svih muftiluka i okružnih odbora Ilmijje iz BiH, ekipa službenika Rijaseta IZ u BiH, ekipa profesora obrazovnih ustanova IZ u BiH, ekipa Islamske zajednice iz Crne Gore i ekipa bošnjačke dijaspore.

Povodom predstojećih susreta u Mostaru gost u programu radija BIR je bio predsjednik Odbora za sport Udruženja Ilmijje i glavni vojni imam Nesib ef. Hadžić, koji je govoreći o pripremama za ovogodišnje sportske susrete naglasio: “Mi smo u organizaciju ovogodišnjih sportskih susreta krenuli dosta ranije i već smo imali nekoliko sastanaka sa našim domaćinima, kojima zaista dugujemo veliku zahvalnost, a posebno muftiji mostarskom mr. Salem ef. Dedoviću, koji nam je sve svoje resurse stavio na raspolaganje kako bi ove susrete u Mostaru svi učesnici pamtili kao najbolje organizovane do sada!”

Predsjednik Hadžić je napomenuo da će ovo biti prvi susreti nakon izvršenog projekta reevidentiranja članstva u Udruženju ilmijje, te da će u Mostaru učestvovati samo registrovani članovi, kojima ovi susreti iz godine u godinu svojim konceptom služe kao mjesto i prilika za bolje upoznavanje članova i ugodna druženja uz sport.

Takmičenja će se odvijati u Mostaru i to u disciplinama futsal, odbojka, košarka, šah i stoni tenis, te takmičenja iz atletike (100 m, 200 m, 800 m, 4×100 m, skok udalj, bacanje kugle). Okupljanje učesnika je u nedjelju 31. jula, kada će se održati i ceremonija otvaranja XVIII sportskih susreta, nakon čega će se odigrati i revijalni futsal susret između reprezentacije Ilmijje i FK Velež. U nedjelju počinju i takmičenja u futsalu i košarci, dok će se takmičenja u ostalim disciplinama dešavati u narednim danima, sve do srijede 03. 08. 2016. godine kada su predviđeni finalni susreti u timskim sportovima te proglašavanje najboljih koje očekuje diplome, pehari i medalje kao i zatvaranje XVIII sportskih susreta članova Udruženja ilmijje.