Podrška Šefika Džaferovića Fondaciji ‘Alija Izetbegović’

Date:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović posjetio je Fondaciju “Alija Izetbegović”.

Članovi Upravnog odbora Fondacije Sabina Berberović i Faris Nanić informisali su Džaferovića o dosadašnjem radu Fondacije, te o projektima koje Fondacija namjerava realizirati u narednom periodu.

Posebno su istakli značaj Svečane akademije u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koja je održana 1. marta 2021. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada Fondacije “Alija Izetbegović” i pružio punu podršku naporima Fondacije da doprinese napretku Bosne i Hercegovine i boljitku njenih naroda i građana, te unapređenju pluralnosti i poštivanja različitosti baziranih na stavovima i intelektualnoj zaostavštini Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Posebno je ukazao na značaj dalje organizacije Svečane akademije u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u čemu će Fondacija “Alija Izetbegović” imati njegovu punu podršku.

Sastanku su prisustvovali i član Upravnog odbora Fondacije “Alija Izetbegović” Zijad Ljevaković, generalni sekretar Fondacije Muhamed Mulahmetović, sekretar Fondacije Esma Zlatar i Amel Suljović, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, saopćeno je iz Fondacije “Alija Izetbegović”.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related