Pomoć Islamske zajednice Kliničkom centru Orašje

Date:

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, shodno svom trajnom opredjeljenju ka dobrotvornom radu donirala je deset hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

U Dijaliznom centra Odžak, koji pripada Kliničkom centru Orašje danas, u okviru ovog projekta, dodijeljen je hemodijalizni aparat za potrebe Centra i njegovih bolesnika.

Dr. Senaid Zaimović, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, podsjetio je da su vakufi uvijek bili u službi pomoći onima kojima je ona potrebna.

-Do sada smo dodijelili sedam aparata kliničkim centrima u Tuzli, Zenici, Visokom, Tešnju a sada i Odžaku. Ostala su još tri aparata koja planiramo dodijeliti kliničkim centrima u Mostaru, Travniku i Goraždu. Ovo je projekat Islamske zajednice kojim ona izražava zadovoljstvo što je u prilici da pomogne onima kojima je to potrebno.-kazao je Zajimović.

On je podsjetio na probleme pacijenata koji boluju od ove bolesti.

-Svjedočili smo proteste bubrežnih bolesnika i tada smo imali priliku čuti kako oni osim svojih patnji izazvanih bolešću, imaju i druge patnje sa kojima se suočavaju a to je nedovoljan broj hemodijaliznih aparata. To je bio dovoljan motiv Vakufskoj direkciji Islamske zajednice da se angažuje na putu nabavke aparata.-kazao je direktor Zaimović.

Ovaj projekat Islamska zajednica realizira u saradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom El-Nedžat iz Kuvajta.

R.Arifović/Preporodinfo

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related