Posjeta džematu Potoci

Muftija je ovom prilikom posjetio OŠ „Bijelo Polje“ Potoci gdje se susreo sa direktoricom Medihom Čolakhodžić koja ga  je upoznala sa radom škole i brojnim uspješno realizovanim aktivnostima i projektima.

Muftija je odao priznanje direktorici za postignute rezultate u nastavnom procesu i značajne iskorake na planu uređenja objekta škole i ukupnog školskog prostora. Također je pohvalio projekte saradnje sa brojnim organizacijama i ustanovama o čemu ga je upoznala poštovana direktorica Čolakhodžić. Zatim je muftija posjetio Karađoz-begovu džamiju u Potocima gdje se upoznao sa izvršenim radovima na uređenju džamije, objekta gasulhane i harema Haljinovci u Lišanima. Upriličen je i radni sastanak kojem su prisustvovali predsjednik džematskog odbora h. Alija Beglerović, džematski imam Ammar -ef. Čopelj, čan džematskog odbora mr. Haris Omerika, te članovi Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Mostar Murat Ćorić i Ensar -ef. Vila. 

Razgovarano je o realizovanim i planiranim aktivnostima o čemu je precizan, jasan i transparentan izvještaj podnio član džematskog odbora mr. Haris Omerika.

Muftija je iskazao zadovoljstvo radom džematskog odbora i ohrabrio ih da nastave istrajavati.