Posjete najstarijim članovima Medžlisa

Tim povodom, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed ef. Huskanović, u petak 08. decembra 2017. obišao je devedestogodišnjaka Hasana Mujanovića iz džemata Sepetari. U posjeti je sudjelovao i džematski imam Esmir ef. Hasanović, kao i mutevelija Akif Bakić.

Hasan Mujanović je rođen 1927. godine. Jedan je od onih naših starih, mudrih Bošnjaka od kojih se uvijek ima šta čuti i naučiti. Čovjek koji je u potpunosti predan vjeri. Prije par mjeseci je ostao bez supruge, a u razgovoru je često spomene sa suzama u očima, ali iz svake njegove riječi osjeti se jačina imana i tevekkul na Allaha, dž.š.  

U ugodnom i toplom razgovoru Hasan je evocirao bogate uspomene iz prošlosti. Prisjećao se vremena kada u gradu nije bilo mnogo džamija, pa su džematlije iz ovog dijela grada odlazile u Poljsku (Gazi Turali-begovu) džamiju. Potom, dolazi izgradnja džamije u Slavinovićima a nakon toga i u Sepetarima. U obje ove džamije Hasan je bio u Građevinskom i Džematskom odboru i dao je veliki doprinos u izgradnji istih. Također je i vakif džamije u Sepetarima. Bio je ganut i pozitivno iznenađen upriličenom posjetom, izrazivši veliku zahvalnost glavnom imamu na ovoj lijepoj gesti. Poručio je da mu je ova posjeta jedna od najdražih i da će je nositi u lijepom sjećanju.

Glavni imam Huskanović je čestitao na velikom pregnuću koje je učinio u izgradnji džamija i džemata u Slavinovićima i Sepetarima, poželio mu lijepo zdravlje i hairli život. Na kraju posjete, u ime Medžlisa, glavni imam je uručio levhu u znak sjećanja na ovaj lijepi susret.