Potpisan drugi Tehnički sporazum između Njemačke i Ministarstva odbrane BiH

Date:

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine (BiH) Sifet Podžić s vojnim atašeom Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnikom Franz-Josef Nolteom potpisao je danas drugi Tehnički sporazum o dodjeli finansijske podrške Savezne Republike Njemačke, za provođenje infrastrukturnih mjera, za poboljšanje sigurnosti skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava “Grabež” u Bihaću i skladišta pogonskog goriva “Stojkovići” u Novom Travniku.

Nakon sagledavanja stanja na lokacijama i izrade projektnih zadataka za potrebe pripadnika na lokacijama OS BiH, potpisivanje današnjeg Tehničkog sporazuma predstavlja drugi korak koji će biti realizovan u sklopu projekta donacije SR Njemačke od 1,1 miliona eura. Tehničkim sporazumom definisana je realizacija poboljšanja sigurnosti skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava “Grabež” u Bihaću i skladišta pogonskog goriva ” Stojkovići” u Novom Travniku od 200.000 eura,  javlja Anadolu Agency (AA).

Podžić je iskazao zadovoljstvo i zahvalnost na nastavku inicijative Savezne Republike Njemačke da se kroz realizaciju donacije pristupi uređenju infrastrukture i objekata na kojima borave pripadnici OS BiH, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane BiH.

– Realizacija ove donacije će poboljšati uslove života i rada, te znatno unaprijediti standarde objekata OS BiH – dodao je Podžić.

Vojni ataše SR Njemačke u BiH pukovnik Nolte je naglasio da je ovo drugi sporazum od ukupno četiri koja su u planu da se realizuju.

– Nadamo se da ćemo ovim ulaganjem znatno unaprijediti sigurnost pripadnika OS BiH koji obavljaju svoju dužnost na lokacijama navedenim u Tehničkom sporazumu, te sam siguran da ćemo ovaj projekat nastaviti i u narednoj godini. Poznato mi je da funkcionišete na privremenom budžetu, i ja činim sve da realno prikažem cjelokupnu situaciju u Berlinu koja se odvija kod vas u BiH  – zaključio je Nolte.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related