Potpisan ugovor za adaptaciju džamije Sofi Mehmed – paše u Banja Luci

Date:

Medžlis Islamske zajednice Banjaluka je sa udruženjem Izvor dobročinstva potpisao ugovor o adaptaciji Sofi Mehmed – pašine džamije u banjalučkom Gornjem Šeheru.

– Riječ je o finansiranju toplotnog sistema u Sofi Mehmed – pašinoj džamiji, za što je odavno postojala velika potreba jer je skoro pa neuslovno odvijanje vjerskih aktivnosti u hladnim zimskim danima – navode iz Udruženja.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Udruženja Ismir Karaga, glavni imam medžlisa IZ Banja Luka Adnan-ef. Jusić, te predsjednik medžlisa Kasim Mujičić.

– Dakle, riječ je o projektu na kojem su uprava medžlisa IZ Banja Luka i udruženje Izvor dobročinstva aktivno radili proteklih sedmica, te nas raduje da su se sada stekli i svi uslovi za realizaciju ovog projekta. S ovim projektom, udruženje Izvor dobročinstva nastavlja konituitet prisustva i pomaganja povratnicima u Banja Luci i tom dijelu Bosne i Heregovine, te se nadamo daljnoj saradnji – dodaje se u objavi na internet stranici Udruženja.

Predsjednik udruženja Izvor dobročinstva, prof. Ismir Karaga, tom prilikom je zahvalnice za dosadašnju saradnju uručio reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću, muftiji banjalučkom mr. Nusretu Abdibegoviću, te glavnom imamom medžlisa IZ Banja Luka Adnanu ef. Jusiću.

(Preporod,.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related