Potpisani ugovori o zapošljavanju 33 djece šehida i poginulih boraca iz ZDK-a

Date:

Ugovori o zapošljavanju i samozapošljavanju 33 djece šehida i poginulih boraca iz Zeničko-dobojskog kantona, potpisani su danas, a radi se o zajedničkom projektu Federalnog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva za boračka pitanja ZDK-a, koji su za ovu namjenu osigurali po 100.000 KM.

-Podsticaj za zapošljavanje iznosi 600 KM, s tim da NK, PK, VK i SSS kadrovi dobijaju podršku šest mjeseci, a VŠ i VSS kadrovi idućih 12 mjeseci. I podsticaj za samozapošljavanje iznosi 600 KM u trajanju od 12 mjeseci, s tim da korisnici dobijaju dodatak od 300 KM na ime troškova registracije obrta i djelatnosti – kazao je Anto Pešić, direktor Službe za zapošljavaje ZDK, koja je implementirala projekt u tom kantonu.

Premijer Mirza Ganić je istakao da je projekt zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca kruna ovogodišnjih aktivnosti na zapošljavanju branilačke populacije.

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković podsjetio je da su tokom godine realizirani projekti zapošljavanja i samozapošljavanja gdje su na različite načine zaposlene 273 osobe, saopšteno je iz Press službe ZDK-a.

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related