Povodom Dana nezavisnosti Huseinović predstavlja novi film “Ovamo daleko – atentat na Bosnu”  

Date:

Povodom 30. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Domu mladih Skenderija u Sarajevu sutra će biti predstavljen film poznatog bosanskohercegovačkog novinara i publiciste Avde Huseinovića.  

Huseinović je autor dokumentarnih filmova, a njegov novi film nosi naziv “Ovamo daleko – atentat na Bosnu”.

Kako je za Preporod.info potvrdio Huseinović, film će biti prikazan sa početkom u 18.00 sati, a ulaz je za sve slobodan. 

– “Ovamo daleko – atentat na Bosnu” prvi je dokumentarni film koji na osnovu relevantne dokumentacije svjedoči o vojnoj agresiji Savezne Republike Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) na Republiku Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. Realizacija je počela prije šest godina, 2016. godine. Film hronološki prati učešće specijalnih jedinica Vojske Jugoslavije, MUP-a Srbije i Službe državne bezbjednosti Srbije u vojnim napadima na gradove i mjesta širom Republike Bosne i Hercegovine – kazao je Huseinović. 

Dodaje da su vojnici iz Srbije počinili brojne ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom u Republici Bosni i Hercegovini.  

– Veliki broj oficira i vojnika  iz Srbije i Crne Gore poginuo je na tlu međunarodno priznate Bosne i Hercegovine, o čemu film donosi ekskluzivne priče. U filmu učestvuju i srbijanski novinari koji govore o hijerarhijskom ustroju i vojnoj nadređenosti jedinica koje su iz Srbije i Crne Gore dolazile na tlo Bosne – naveo je Huseinović.

(A.N./Preporod.info) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related