Povratnicima u rogatičko selo uginule tri krave, sumnjaju da ih je neko namjerno otrovao

 Nedžad i Hajra Herceglija, koji sa troje djece školskog uzrasta žive od poljoprivrede i stočarstva, sumnjaju da je neko namjerno otrovao njihovu stoku, zbog čega kažu kako se osjećaju krajnje nesigurno.

Slučaj je prijavljen policiji, a kako nam je potvrdila glasnogovornica PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović, odmah nakon prijave na mjesto događaja izašli su pripadnici PS Rogatica i u toku je istraga ovog slučaja.

– Obavljen je uviđaj i utvrđeno je da su tri krave uginule. Pronađeni su i izuzeti tragovi zasad nepoznate materije, koja će biti vještačena kako bi se utvrdilo o čemu se tačno radi. Paralelno s tim vrše se i pretresi određenih lokacija, odnosno domaćinstava kako bi se eventualno pronašla ista materija i utvrdilo njeno porijeklo, odnosno ko je i zašto to posipao – kazala nam je Stokanović.

Dodala je da policija poduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi se rasvijetlio ovaj događaj koji ima elemente krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Herceglije se u međuvremenu nadaju kako će im Općina Rogatica pomoći i nadoknaditi barem dio nastale štete kako bi mogli kupiti nova grla.