Poziv Caritasa Bosne i Hercegovine: Pomozimo stanovništvu Ukrajine

Date:

Caritas Bosne i Hercegovine poziva i potiče na nesebično darivanje i pružanje pomoći stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine.

– Tokom zadnjih desetak godina i do nas u BiH, koji smo doživjeli sve moguće strahote rata, stizale su vijesti iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine. Brojni dobročinitelji, poglavito iz Europe, slali su svoju humanitarnu pomoć i preko Caritasa kako bi se tijekom minuloga vremena pomoglo čovjeku u nevolji”, saopšteno je iz Caritasa BiH.

Kako kažu, rat nikome nije donio ništa dobro, nego iza sebe ostavlja poginule, ranjene, razaranja obiteljskih domova i infrastrukture, progonstvo i izbjeglištvo i brojne suze u ljudskim očima.

Nadaleko je poznata širina srca i darežljivost bosanskohercegovačkog čovjeka, a koja i danas poziva i potiče sve nas na nesebično darivanje i pružanje konkretne pomoći stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine.

Tokom minulih desetljeća, posebno tokom rata pa sve do današnjeg dana, svi smo osjetili što je Caritas učinio u našoj domovini BiH, bez obzira na našu vjersku i nacionalnu pripadnost. Imajmo povjerenje u Caritas i pomozimo u nevolji, u ratom zahvaćenoj Ukrajini. Pozivom na jedinstveni broj tri bh operatera 17764 donirate dvije marke”, stoji u Caritasovom pozivu.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related