Predsjednik iranskog Parlamenta pozitivan na Covid-19

Date:

Predsjednik Parlamenta Islamske Republike Iran, Ali Laridžani, pozitivan je na Covid-19 i nalazi se u kućnoj izolaciji, potvrđeno je iranskim medijima.

Predsjednik Hasan Ruhani istovremeno je Kriznom štabu za borbu protiv širenja korona virusa naložio da hitno pripreme plan za prelazak na treću fazu suzbijanja virusa i promjenu strategije.

– U prvoj i drugoj fazi strategije bazirane na socijalnoj distanci ostvareni su značajni rezultati i sada je vrijeme da pređemo na strategiju inteligentne socijalne distance, jer naši studenti i učenici, privrednici i zanatlije moraju znati kada će nastaviti obrazovni proces i kada će ponovo moći da rade – istakao je Ruhani, te je potom dodao da aktuelna kriza nije prestala, ali da se ne smije zanemariti činjenica da se narod suočava i s drugim krizama koje su ekonomske prirode.

– U protekla 24 sata usljed posljedica zaraze korona virusom preminulo je 158 osoba, a novozaraženih je 2560 –  objavio je glasnogovornik iranskog Ministarstva zdravstva, Kiyanuš Džahanpur. – Drago nam je da je do sada izliječeno 19.736 osoba – dodao je.

– Nažalost, 4.103 osobe pozitivne na Covid-19 imaju zabrinjavajuću kliničku sliku – rekao je Džahanpur.

U Iranu su, od posljedica zaraze korona virusom, preminule ukupno 3452 osobe.

(Elvir Musić/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related