Predstavnici Generalne direkcije vakufa Turske u posjeti Vakufskoj direkciji IZ: Obilazak gradilišta

Date:

Ovih dana predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske borave u radnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Generalna direkcija vakufa Republike Turske i Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa drugim organima i institucijama Islamske zajednice realiziraju veći broj projekata u Bosni i Hercegovini koji za cilj imaju razvoj i unapređenje vakufske imovine.

Predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske su posjetili nekoliko objekata na terenu koji se trenutno realiziraju u partnerskom odnosu sa Vakufskom direkcijom kao što su ponovna izgradnja Arnaudija džamije u Banjoj Luci, Kizlaragina džamija u Mrkonjić Gradu – Varcar Vakufu, te objekti Upravne zgrade Rijaseta Islamkse zajednice u Bosni i Hercegovini, vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu i vakufskog administrativno-poslovnog centra “Medresa” u Fojnici.

Nakon obilaska projekata i sagledavanja stanja i stepena završenosti na licu mjesta predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske posjetili su Vakufsku direkciju i tom prilikom održali zajednički sastanak. Na sastanku je bilo razgovora o projektima koji su ovom posjetom obuhvaćeni, dinamikom radova na njima, te potrebnim radovima koji će biti realizirani u narednom period a koji će dovesti do završetka objekata u potpunosti.

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović izrazio je dobrodošlicu predstavnicima Direkcije vakufa. Istakao je da su projekti koji su do sada realizirani kao i oni koji se trenutno realiziraju putem njihove institucije veoma važni za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom direktor Zajimović se zahvalio predstavnicima Direkcije vakufa Republike Turske na nesebičnoj pomoći koju pružaju u razvoju vakufa na području cijele Bosne i Hercegovine.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related