Predstavnici Medžlisa Jajce posjetili džemate u Njemačkoj

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Jajce posjetili su džemate Medžlisa Bayern Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Predstavnici i članovi uprave Medžlisa, predvođeni glavnim imamom Zehrudin-ef. Hadžićem posjetili su tri džemata: Fedžr, Landsuhut, Regensburg, u kojima su bila upriličena druženja sa domaćinima i džematlijama.

Kroz predavanja, razgovore i druženje sa džematlijama, omogućena je međusobna razmjena iskustava i aktivnosti koje provode pomenuti medžlisi.

Domaćini gostima iz Jajca bili su su Izet-ef. Bibić, glavni imam Medžlisa Bayern i Amel Aganović, sekretar Sabora Islamske zajednice u Njemačkoj, kao i imami i džematlije svakog posjećenog džemata.

Uz posjete džematima, predstavnici su posjetili i Jajčanku Amiru Mačak, poduzetnicu koja živi u Njemačkoj, a koja podržava rad Medžlisa Jajce i njegove projekte već dugi vremenski period.

U povratku iz posjete bosanskoj dijaspori u Njemačkoj, predstavnici MIZ Jajce bili su gosti Sakib-ef. Zekana, imama u austrijskom džematu Liezen, nakon čega su posjetili i Jajčane koji žive u Sloveniji.

Međusobna druženja bila su prilika za nove ideje i početak realizacija novih zajedničkih projekata.

(Lejla Kasum/Preporod.info)