Predstavnici Uprave za vjerske poslove boravili u službenoj posjeti Bihaću

 

Tom prilikom mr. Abdibegović se sastao sa Mensur-ef. Ćehićem, glavnim imamom MIZ-e Bihać i Enver-ef. Moranjkićem, predsjednika MIZ-e Bihać, s kojima je razgovarao o budućim planovima i vizijama MIZ-e Bihać koje se tiču vjerskog djelovanja imama i njihovom radu sa mladima, ženskom aktivizmu i posebnim programima u kontekstu rada u zatvorskim jedinicama. Mr. Abdibegović je izrazio zadovoljstvo onim što je zatekao u pogledu rada i djelovanja MIZ-e Bihać, dodavši kako MIZ-e Bihać treba početi razmišljati o pokretanju islamskog vrtića.

Nakon sastanka, mr. Abdibegović je u gradskoj džamiji održao hutbu na kojoj je istakao potrebu zajedništva, kao i kontinuiranom radu i djelovanju u pravcu činjenja dobrih djela, dodavši i to da je džemat jedina kategorija koja se nije mijenjala od vremena Božijeg Poslanika, a.s., skrenuvši pažnju na značaj očuvanja džemata kao takvog.

Isti dan u večernjim satima, mr. Abdibegović je bio gost predavač na tribini koju Bihaćko muftijstvo i MIZ-e Bihać organizuju u saradnji sa Islamskim pedagoškim fakultetom i Udruženjem Život iz Bihaća.

Sljedećeg dana, mr. Abdibegović je boravio u službenom obilasku mekteba na području MIZ-e Bihać, gdje je imao priliku da se uvjeri u odgojno-obrazovni rad i djelovanje imama sa područja MIZ-e Bihać.