Predstavom “Fistik ili san o suncu” počeo festival komedije “Mostarska liska”

Date:

Sedamnaesti Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2020.” na kojem će do 30. septembra biti prikazane neke od najboljih predstava iz BiH počeo je sinoć u Mostaru predstavom Narodnog pozorišta Sarajevo “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”, autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak.

Zbog pandemijske situacije ovogodišnji program “Mostarske liske” sastavljen je isključivo od bh. predstava, a pored ostalih sadržaja na ovogodišnjem festivalu odigrat će se pet predstava u takmičarskom dijelu te šesta predstava u čast nagrađenih.

Iako neće biti predstava iz regije, upravnik Narodnog pozorišta Almir Mujkanović vjeruje kako publika neće biti razočarana.

 – Domaća komedija ima primat kod naše publike, tako da vjerujem da ćemo napraviti sveukupan ambijent kojim će publika na kraju biti zadovoljna. Nadam se također da ćemo vrlo skoro naše kolege i prijatelje iz drugih zemalja gledati na sceni Narodnog pozorišta Mostar – kazao je Mujkanović.

Kako javlja Fena, osim predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” na Festivalu će biti izvedena predstava Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke “Istina” Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, zatim predstava “Identitluk”, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić-Oručević.

Uz ove predstave, Narodno pozorište Tuzla donosi predstavu “Putovanje” Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, a posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala, u utorak, 29. septembra, posjetitelji će moći uživati u izvedbi predstave “Sjećaš li se Doli Bel” Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related