Premijer Unsko-sanskog kantona posjetio Muftiju bihaćkog

Muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić se zahvalio premijeru i njegovim saradnicima na posjeti i lijepim željama i čestitkama, kao što je potvrdio svoju spremnost i opredjeljenost Islamske zajednice u BiH da u interesu širenja dobra i afirmacije ljudskih vrijednosti uspostavlja saradnju sa institucijama vlasti, vladinim i nevladinim organizacijama, institucijama kulture, drugim vjerskim zajednicama i svim građanima.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj i budućoj saradnji Muftijstva bihaćkog i Vlade USK-a. Muftija je, također, predstavio neke od budućih kapitalnih projekata Islamske zajednice koji su od vitalnog značaja za cijelu bosansku krajinu (s obzirom da Muftijstvo bihaćko prelazi kantonalne i entitetske granice), očekujući svaki vid podrške u onome što Islamska zajednica čini za opšte dobro.

Nezaobilazna tema svakog razgovora u posljednje vrijeme u Krajini je migrantska kriza, gdje je premijer upoznao muftiju o specifičnim okolnostima u kojima djeluje vlada kada je u pitanju migrantska kriza, dok je muftija potvrdio da će Islamska zajednica kao i do sada u skladu sa svojim mogućnostima djelovati prema ovoj populaciji kako bi im ovaj privremeni boravak na prostoru Krajine bio što manje bolan i težak.

Ovom sastanku su prisustvovali i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog Mensur-ef. Ćehić i rukovodilac službe za administrativno-pravne poslove Sabahudin-ef. Begić, te savjetnik premijera g. Mirsad Topčagić.

Premijer je Muftiji i svim vjernicima poželio lijepe i ugodne preostale dane mjeseca ramazana u želji da bajram dočekaju u zdravlju, rahatluku i lijepom raspoloženju.

N. Horozović