Preporod.info od danas dostupan i putem aplikacije za mobilne uređaje

0
17

Sadržaj portala Preporod.info od danas je dostupan i putem aplikacije za mobilne uređaje bazirane na Android operativnom sistemu.

Aplikaciju možete preuzeti putem Google PlayStore-a, a njen autor je Armin Čaušević, administrator web portala Preporod.info.

– Puštanjem u rad ove aplikacije pristup sadržajima našeg portala je sad još lakši i jednostavniji, a njihova preglednost poboljšana. Ako Bog da, u planu je i razvoj aplikacije za uređaje koji koriste iOS operativni sistem – najavio je Adnan Muminović, glavni urednik portala.

Podsjetio je da je portal pokrenut prije samo sedam mjeseci i da kontinuirano bilježi rast posjećenosti, čemu će u budućnosti svakako doprinijeti i olakšan pristup putem mobilnih aplikacija.

– Najbitnije je da nudimo blagovremene, provjerene i relevantne informacije za muslimane i članove Islamske zajednice, kao i za ostalu javnost u našoj zemlji. To su čitatelji prepoznali u našem dosadašnjem radu, što nas obavezuje da svakodnevno unaprjeđujemo sadržaje, ali i dizajn i ostale tehničke aspekte portala –  dodao je on.

(Preporod.info)