Priboj: Dodijeljena nagrada pobjednici takmičenja “Pod nebom vedre vjere”

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, sa delegacijom, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Priboj i tom prilikom dodijelio nagradu i diplomu Emini Islamagić, pobjednici iz Sandžaka na 1. međunarodnom takmičenju “Pod nebom vedre vjere: Islam i Evropa u iskustvu Bosne”.

Također, novčane nagrade i diplome dodijeljene su i osvajačima prvog mjesta na 8. međunarodnom takmičenju iz vjeronauke u Zagrebu, kojeg je organizirala Uprava za obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Hodžić Fatihu i Mujagić Dini iz Priboja.

U svom obraćanju predsjednik Mešihata je čestitao pobjednicima i njihovim mentorima ms. Harun-ef. Eminagiću i Omer-ef. Hodžiću, zahvalivši im na trudu kojeg su uložili da na najljepši način predstave Mešihat IZ u Srbiji.

Rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata dr. Rešad-ef. Plojović je istakao da Medžlis Priboj sa svojim imamima i vjeroučiteljima, iako malobrojan, radi velike stvari i ostvaruje ozbiljne rezultate, što potvrđuje kvalitet rada i posvećenost njegovih službenika džematu i omladini.

Harun-ef. Eminagić je zahvalio predsjedniku i delegaciji Mešihata na posjeti i čestitci, te izrazio uvjerenje da će Priboj sa svojom ulemom i u budućnosti ponosno predstavljati Islamsku zajednicu, na zadovljstvo svih Pribojaca, članova Islamske zajednice i njenog rukovodstva, objavio je mesihat.org.

(Preporod.info)