Program “Lijepa riječ”: Susreti u džamijama Donji Čaklovići i Milešići

Date:

Edukativni susreti za žene u okviru programa “Lijepa riječ” u subotu 26. februara 2022. godine održani su u džamijama Donji Čaklovići i Milešići, medžlis Islamske zajednice Tuzla.

Džematlijkama su se prigodnim obraćanjima obratile profesorice islamske vjeronauke Rahima Hujdur i Šejla Dorić.

U Donjim Čaklovićima prof. Rahima Hujdur je govorila o dovi, njenom značaju, kao i značaju lijepe riječi kroz Kur’an i hadis.

Prof. Šejla Dorić u Milešićima okupljenim džematlijkama je govorila o ulozi žene u porodici i društvu opcenito, dotičući se teme odgoja djece kao procesa koji traje dok smo živi.

viber_image_2022-02-27_09-14-31-488.jpg - Program

U pomenutim džamijama susreti su nastavljeni uz druženje i razgovor. Susretima su prisustvovale koordinatorice, džematlijke i gošće.

Edukativni program „Lijepa riječ“ je započeo u novembru 2021. godine. Svake subote u dva ili tri tuzlanska džemata se održavaju edukativni tematski susreti (predavanja, radionice i druženja) za žene s ciljem širenja znanja i lijepe riječi, jačanja džematskih i međudžematskih aktivnosti. Realizacija programa se nastavlja do kraja marta 2022. godine, a susreti će do tada biti upriličeni u svim tuzlanskim džematima.

Program “Lijepa riječ” se nastavlja i naredne sedmice kada će biti upriličeni susreti u džamijama Pasci, Mejdanska i Svijetla džamija.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related