Pronađeni posmrtni ostaci tokom ekshumacije na području Bratunca

Date:

Tokom ekshumacije na lokalitetu Kameničkog brda u općini Bratunac pronađeni su posmrtni ostaci na površini tla za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama agresije na BiH, te će u nastavku tog procesa biti utvrđen broj posmrtnih ostataka koji se nalazi na toj lokaciji.

Na tom lokalitetu nalazi se istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, gdje po nalogu postupajućeg tužitelja, koordinira aktivnosti i raliziranje procesa ekshumacije, na temelju zahtjeva Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH.

Na istoj lokaciji, nalaze se ljekar-patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH i potrebni radnici, kao i policijski djelatnici PS Bratunac, koji osiguravaju lokaciju.

Posmrtni ostaci će nakon ekshumacije biti proslijeđeni u Tuzlu radi dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta nestalih osoba putem DNK-analize, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenosi Fena.

Predstavnici Tužiteljstva BiH, zajedno sa dužnosnicima partnerskih institucija i agencija uključenih u procese traženja nestalih osoba, sudjeluju u procesima ekshumacija u svim krajevima države.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related