Protesti u Crnoj Gori: Kamenicama na policajce, četvorica povrijeđena, korišten suzavac

Date:

Zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti u više crnogorskih gradova sinoć su održane protestne šetnje, a u Podgorici je protiv demonstranata intervenisala policija.

Protestne šetnje su organizovane u Podgorici, Baru, Pljevljima, Nikšiću, Beranama, Danilovgradu, Plužinama i Tivtu.

U Podgorici su građani nakratko blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica i kamenovali pripadnike policije, pri čemu su četvorica policijskih službenika povrijeđeni.

Policija je intervenisala i tokom protesta ispred hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici, kada je na demonstrante bačen suzavac. Oko stotinu građana odbilo je da se raziđe sa platoa ispred hrama, a policija je upotrijebila suzavac nakon što su na policajce bačene kamenice.

Demonstranti su se prethodno okupili u centru grada i u protestnoj šetnji obišli zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva i Radio-televizije Crne Gore.

Iz Uprave policije su poručili da neće dozvoliti napade na njihove službenike ni kršenje javnog reda i mira. Navode da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povređivanja policijskih službenika.

“Za ovakve buduće incidente samatraćemo da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike“, poručili su iz Uprave policije.

(AA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related