Ramazan: Aktivnosti u džematu Donja Obodnica

Date:

Usljed širenja koronavirusa brojne aktivnosti u tuzlanskim džematima su prekinute. Kako bi se u tim vanrednim okolnostima aktivnosti nastavile započela je realizacija aktivnosti na daljinu, putem različitih online platformi. Aktivnosti u džematu Donja Obodnica se realizuju putem platformi Viber i Facebook gdje se realizuje mektepska pouka i kurs sufare.

– Naša džematlijka Nejra Šabanović uspješno je savladala kur’ansko pismo. Nejra je, sa još nekoliko džematlija, počela učiti sufaru 9. februara u džamiji u Šabanima. Nastupanjem pandemije, susreti kursa sufare za odrasle su obustavljeni. No, ubrzo je nastava nastavljena putem Vibera, pa je naša džematlijka Nejra proučila posljednja četiri harfa koja su joj preostala, kazao je imam ovog džemata Sanel-ef. Hodžić.

E9589D21-E552-48A4-981A-631B5C58F4DE.jpg - Ramazan: Aktivnosti u džematu Donja Obodnica

Članovi džematskog odbora džemata Donja Obodnica, zajedno sa imamom Hodžićem dan prije mubarek mjeseca i prvog dana posta obišli su 80 porodica u ovom džematu. Tom prilikom svima su uručili vaktije i Ramazanske novine, te im uputili ramazansku čestitiku.

(medzlistuzla.ba)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related