Ramazanska čestitka predsjednika Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžića

Date:

Predsjednik Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH Nesib ef. Hadžić uputio je danas ramazansku čestitku, u kojoj je poručio da je izuzetno ponosan na imame i na njihove poduhvate i akcije koje provode na terenu.

– Bosanski imami su stubovi našeg lijepog dina. Kako za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i u drugim teškim izazovima, i ovaj put ste svjetlo u mraku koji nas je iznenada zatekao u protekla dva mjeseca – navodi Hadžić

Dodaje da je uvjeren da će imami uspjeti ukrasiti i ove ramazanske dane u našim džematima sa našim džematlijama. 

– Svaki ramazan je na neki način drugačiji od prethodnog. Ramazan koji dočekujemo u 1441. godini pokazat će svu raskoš uma bosanskog imama. Ispričat će nevjerovatne priče o imamima, mujezinima, džematlijama i džematima – najljepše priče o jednom ramazanu u nevjerovatnim uslovima i bremenitim vremenima. Zapisat ćemo ih za generacije koje dolaze. U vremenu smo iskušenja i izazova. Džemat, mekteb, mektebski horovi – sve nam to uveliko nedostaje, ali u ramazanu će se to još više osjećati. Stanje u kom se nalazimo ujedno je i šansa da se konačno vide i prepoznaju prave i istinske vrijednosti – poručio je predsjednik Udruženja ilmijje.

Podsjetio je da trenutna situacija nije obustavila, nego samo usporila pokrenute projekte Udruženja, te da će oni uz Božiju pomoć biti privedeni kraju.

– Molimo Uzvišenog Allaha da nam još više omili post i ramazan, ukabuli ibadete, sačuva nam naše najbliže a Svojom neizmjernom moći odagna nesreću i belaje od nas da otvorimo naše džamije za naše džematlije. Ramazan mubarek olsun! – dodaje se u čestitki predsjednika Udruženja ilmijje Nesiba ef. Hadžića.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related