Ramazanska poruka mekteblija Džamije Kralj Abdullah (VIDEO)

Date:

Mektepska pouka u tuzlanskim mektebima se realizuje na daljinu. Muallimi pored redovnih nastavnih jedinica osmišljavaju i dodatne mektepske aktivnosti. 

Jedna od aktivnosti koja je realizovana je i „Ramazanska poruka iz mekteba“ koju su priredili polaznici mekteba Džamije Kralj Abdullah zajedno sa svojim muallimima. Muallimi su pozvali polaznike da snime kraće video materijale o ramazanu, njegovom značaju i svemu što on nosi sa sobom. Potom je materijal pripremljen u prigodan video na pomenutu temu, te prezentiran. 

U danima prije ramazana organizirano je još nekoliko zanimljivih aktivnosti, kao što je online izložba radova o ramazanu, te izbor za najljepši glas mekteba ove tuzlanske džamije, pod nazivom „ Iščekujući ramazanske kandilje“.

Pravo učešća imali su svi polaznici mekteba. Polaznici su svoje snimke mogli poslati na zajedničku Viber grupu mekteba, nakon čega je uslijedio izbor najboljih kandidata.

Najbolji na ovom predramazanskom izboru najljepšeg glasa bili su Zejd Spahić, Harun Mehanović, Imran Imamović i Zejd Hadžić.

Muallimi koji podučavaju polaznike u ovom mektebu su hafiz dr. Edin-ef. Peštalić i hafiz Ahmed-ef. Rahmanović, dok najmlađe polaznike mekteba podučava muallima Hanifa Šahbegović.

Snimak razamanske poruke iz ovog mekteba možete pogledati u videu u prilogu. 

Elmedina Osmić Brzović 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related