Ramazanska poruka muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića (Video)

Date:

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio je danas ramazansku poruku svim vjernicima, ističući da je posebno važno da ovaj sveti mjesec donese novu odlučnost i snagu kako bi se olakšalo drugima i popravilo stanje u kojem se svi nalaze.

– Ponovo smo dočekali da nam se otvore plemenita vrata na koja ćemo ući u blagoslovljeno ramazansko vrijeme neizmjernih i jedinstvenih Božijih blagodati. U njemu će nas snažnije, ako Bog da, nadahnuti mudrost kur'anske istine, a naš namaz, post i drugi brojni ibadeti približiti Gospodaru svjetova. Oduvijek je šehri-ramazan otvarao nove horizonte nade i napretka. Njegovi blagoslovi su se poimali još dragocjenijim u vremenima većih kušnji i izazova. Stoga nije teško osjetiti da smo u ovogodišnjoj predramazanskoj stvarnosti, ispunjenoj zebnjom i zabrinutošću zbog naglog širenja bolesti i opće prijetnje po zdravlje ljudi, s posebnim optimizmom otvorili svoje duše za susret s mjesecom velike Allahove milosti i dobrote. S ramazanom očekujemo brži i lakši izlazak iz stanja mnogostukih opterećenja i već vidnih posljedica, ali pokazujemo i veliku spremnost da snažno prigrlimo njegove časne ibadete –  kaže se u poruci muftije Fazlovića.

Naglasio je da je danas naročito važno da nam ramazan donese novu odlučnost i snagu kako bismo olakšali drugima i popravili stanje u kojem se nalazimo.

– Pored najzaslužnijih među nama koji i u ovom dijelu naše domovine, neprestano brinu o zaštiti ljudskog zdravlja, egzistenciji i sigurnosti ljudi, na čemu im dugujemo veliku zahvanost, svi mi ćemo zajedno morati daleko više činiti u vremenu koje je pred nama – kazao je on.

Podsjetio je da je naš plemeniti poslanik Muhammed a.s. bio je najveći uzor u dobroti i plemenitosti, te da je vrhunac njegove spremnosti da pomaže i olakša ljudima bio u ramazanu.

– U vremenu u kome smo sada ovo je posve važna poruka svima nama. Uz to, ramazan će nas posebnom snagom posta i strpljivosti dodatno ojačati u našoj porodičnoj i društvenoj disciplini i odgovornosti koje su nam potrebne – poručio je tuzlanski muftija.

Pozvao je da se međusobno podstičemo da post usavršimo lijepom i istinitom riječju i dobrim djelima.

– Neka bogobojaznost (takvaluk) bude naša najbolja ramazanska opskrba. Tako se možemo nadati velikom Allahovom, dž.š., rahmetu i magfiretu, te Njegovoj zaštiti od nedaća ovog svijeta, kao i spasu od ahiretske kazne. Molimo Allaha, dž.š., da olakša bolesnima i ožalošćenima, i da svima nama uveća nadu u Njegovu svekoliku milost i pomoć. Neka nas Stvoritelj svjetova nadahne i uputi da se potpomažemo i natječemo u bogobojaznosti i dobrima blagoslovljenog ramazanskog mjeseca. Ramazan šerif mubarek olsun! – kaže se u ramazanskoj poruci muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića.

(A.Đ./Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related