Ramić u Semberiji: Pomoći ćemo povratnicima u proljetnoj i jesenjoj sjetvi

Date:

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u Janji, Bijeljini i Ugljeviku gdje je dostavljena pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Tim povodom, Ramić i načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetili su porodicu Adnana Muminovića iz Janjara koja se uspješno bavi uzgojem tovnih teladi, junadi i muznih krava.

– Pandemija izazvana koronavirusom COVID-19 nas sve dodatno obavezuje da u ovom momentu budemo uz one koji su u stanju potrebe. Semberija je poznata po velikim poljoprivrednim dobrima, raduje me da vidim zasijana imanja, što će olakšati život i u drugim krajevima naše domovine. Pomoći ćemo proljetnu i jesenju sjetvu kako bi povratnici u ovom kraju mogli živjeti od svoga rada. Vidjeli smo uspješne farmere koji uzgajaju stoku, naša podrška im je potrebna da bi što manje osjetili krizu prouzrokovanu COVIDOM-19 – poručio je Ramić

Tokom navedene posjete sastao s predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini gdje je razgovarano i o drugim vidovima podrške, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related