Reagiranja – Nermin Mujkanović: Laž je da sam smijenjen

– Moj rad u JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) na poziciji direktora završen je časno, istekom drugog mandata, jer je tako definisano zakonom i normativnim aktima ovog centra – izjavio je za Preporod.info Nermin Mujkanović, reagirajući na navode koje je iznio portal The Bosnia Times u kojima se tvrdi da je on “smijenjen zbog kriminala koji je zataškan”.

Portal The Bosnia Times u tekstu “Crni Labudovi i bijele ahmedije: Insajder ekskluzivno za TBT otkriva zašto reis Kavazović proganja muftiju Kozlića” u nekoliko navrata pokušava Mujkanovića povezati sa radnjama koje su se dogodile u ovom centru dok je njime upravljao Šekib Čokić, u čijem su radu utvrđene nepravilnosti zbog kojih je smijenjen, a kasnije i krivično odgovarao nakon provedenog sudskog postupka.

Govoreći o navodima iz teksta “Zanimljivo je da je poslije Šekiba na mjesto direktora Centra došao Nermin Mujkanović i to sa mjesta muftijinog sekretara, a kada je on smijenjen, valjda opet zbog kriminala koji je zataškan, taj isti se zapošljava, odnosno postavlja u Banjalučko muftijstvo!”, Mujakanović konstatira da tu nema ništa zanimljivo, niti su ti navodi tačni.

– Nikakva smjena se nije desila, a pogotovo je zlonamjerno navođenje kriminala koji mi se pokušava inputirati. Moj rad je protekao bez ikakvih nečasnih poslova i nedopuštenih radnji, a okončan je zbog isteka drugog uzastopnog mandata  – naglasio je Mujkanović.

Prema njegovim riječima, potpuno su netačni i izneseni navodi da kao direktor nije pokazivao nikakav interes za radne jedinice i da je navodno zaboravio produžiti Ugovor o zakupu zemljišta u kojima se izvodila “radna terapija” za štićenike ovog Centra. Iz dostupne dokumentacije Centra može se jednostavno provjeriti njegov rad na razvijanju i unaprijeđivanju “radne terapije”.

Pojasnio je i da je na njegovo imenovanje na poziciju u Banjalučkom muftijstvu bilo rezultat iskazane potrebe za popunjavanjem radnog mjesta za koje je ispunjavao sve, normativnim aktima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, predviđene uslove.

– Nakon provedene procedure za popunjavanje radnih mjesta, a na osnovu prijedloga tadašnjeg muftije banjalučkog, odlukom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sam postavljen na radno mjesto na kojem sam i danas.  Svi ovi navodi mogu se jednostavno provjeriti – istakao je Mujkanović.

Na kraju je ocijenio žalosnim da je portal The Bosnia Times pristao da objavljivanjem navodnih “insajderskih informacija”, koje su potpuna neistina, bez ikakvog povoda blati njegovu čast.

– Na ovaj način su oskrnavljeni i hvale vrijedni rezultati Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama, koji je svijetao primjer služenja zajednici – zaključio je na kraju Mujkanović.

S ovom konstatacijom slaže se i aktuelni direktor CROPS-a Mevludin Joldić, koji naglašava da je ovaj predmet za njih odavno završen i da se pokušaj dovođenja Centra u negativan kontekst ne može nikako drugačije ocijeniti nego zlonamjernim.

– Provedenim mjerema pokazana je spremnost Centra da svoj rad organizuje i odvija isključivo u okviru zakona i važećih akata – zaključio je Joldić za Preporod.info.

(Preporod.info)