Reinertsen u MOBiH: Za Kraljevinu Norvešku neupitan teritorijalni integritet BiH

Date:

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, sa saradnicima, primio je danas u radnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Olava Reinertsena.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, izazovima sa kojima se suočava odbrambeni sistem u vrijeme političke krize, te planiranim aktivnostima za naredni period.

Ministar Podžić je istakao jako dobru saradnju sa Kraljevinom Norveškom u oblasti odbrane te  zahvalio za namjenski donirana sredstva u brojnim projektima i programima koje provodi Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Ambasador Reinertsen istakao je da je za Kraljevinu Norvešku neupitan teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine kao i podrška Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Osim toga, rekao je da je Kraljevina Norveška i dalje veliki zagovornik prijema Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez.

Reinertsen je naglasio važnost dijaloga i međusobnog uvažavanja u trenutnoj političkoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja.

Tokom razgovora sagovornici su se složili da je proces europskih i euroatlantskih integracija jedan od prioritetnih vanjskopolitičih ciljeva Bosne i Hercegovine.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related