Reis Kavazović posjetio bugojanski džemat Poriče

      -Islamska zajednica se nalazi pred jednom prekretnicom, kada je u pitanju naš obrazovno-odgojni sistem mekteba. Na posljednjoj sjednici Vijeća muftija mi smo donijeli novi plan i program mektebske nastave. Drago mi je što sam ovdje vidio jednu dobru interakciju među djecom. Hvala Bogu, zdrava su nam djeca, vesela, čila, radosna. Naši su imami iskusni i znaju kako zainteresirati djecu da dolaze u mekteb- istakao je reis Kavazović, te se osvrnuo i na uspjehe u radu medžlisa Bugojno .

     – Medžlis IZ Bugojno je u usponu, mnogo se uradilo, i mnogo se još radi. Planove koje su mi izložili predsjednik, glavni imam i muftija me vesele. Mislim da ćemo mi uspjeti u našoj osnovnoj misiji , a to je poučavanje i osvješčivanje muslimana da je islam rad na dobru, te odvračanje od onoga što je loše. To je temeljna poruka islama. Vidim da se to realizira na dobar način- istakao je vrhovni poglavar IZ u našoj zemlji.

      Reis Kavazović posjetu džematu Poriče okončao je jednosatnim sastankom sa predstavnicima Džematskog odbora, te kratkim razgovorom sa Malikom Bišićem, sinom mjesnog efendije Fuada Bišića, koji i pored svog invaliditeta postiže sjajne rezultate u obrazovnom procesu , na čemu mu je reis Kavazović  od srca čestitao.