Reisu-l-ulema i muftija zagrebački razgovarali o infrastrukturnim projektima Islamske zajednice u Hrvatskoj

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića posjetio danas muftija zagrebački Aziz-ef. Hasanović sa širim krugom svojih saradnika.

Tokom sastanka muftija je reisu-l-ulemu informirao o velikim infrastukturnim projektima koji se realiziraju ili tek treba početi s njihovom realizacijom na području Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj u narednom periodu, a za koje su pripreme već završene ili se privode kraju.

Poseban akcenat stavljen je na izgradnju Islamskog centra u Puli za čiju izgradnju je već kupljeno zemljište.

Reisu-l-ulema je iskazao zadovoljstvo predstavljenim informacijama, te obećao da će se Rijaset u granicama svojih mogućnosti uključiti u realizaciju projekta u Puli, te animirati i druge da učestvuju u realizaciji ovog projekta, s obzirom na urgentnu potrebu za islamskim centrom u tom gradu u kome trenutno živi više od 5.000 muslimana, većinom Bošnjaka.

Razgovarano je i o drugim pitanjima s kojima se suočava Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj, a koje treba rješavati.

Istaknuta je vrlo dobra saradnja Zajednice s državnim strukturama Republike Hrvatske, kako na centralnom tako i na lokalnim nivoima.

(Preporod.info)