Reisu-l-ulema: Moramo bolje cijeniti profesiju medicinskih sestara i tehničara

Date:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović izjavio je danas u Sarajevu tokom sastanka sa predstavnicima Komore diplomiranih medicinskih sestara i tehničara Federacije BiH da svi trebamo raditi mnogo više na poboljšanju uslova rada i materijalnog stanja ovih žena i muškaraca  i da im se u našem društvu iskaže dignitet i poštovanje koje zaslužuju.

Reisu-l-ulema je iskazao nadu da će ova država i društvo znati bolje cijeniti profesiju medicinskih sestara i tehničara nego što je do sada bio slučaj, te da se ne smije dozvoliti da se zaboravi njihov doprinos odbrani od agresije i sve što su činili kako bi spašavali živote.

U tom smislu je obećao i podršku Islamske zajednice i njenih institucija, naročito u očuvanju sjećanja na njihovu žrtvu i dostojanstvo profesije koja u sebi nosi sve vrijednosti koje vjera naučava.

Današnjem sastanku, na kojem se razgovaralo o problemima s kojima se članovi Komore susreću u svakodnevnom obavljanju svojih poslova, prisustvovao je i Omer Edo Hadrović, predsjednik Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti „Haber“ iz Vogošće, koje je produciralo dokumentarni film i izdalo knjigu o ratnim zbivanjima i radu medicinskih sestara i tehničara u Sarajevu.

Primjerak knjige i DVD ovog filma pod naslovom „Zaboravljeni“ poklonili su reisu-l-ulemi.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related