Reisu-l-ulema: Nastavak konsultacija za izradu protokola za vjerski život u ramazanu

Date:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović održao sastanak sa predsjednicom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Aidom Pilav i prim. dr. Amrom Junuzović – Kaljić, na kojem je razgovarano o mjerama koje je Islamska zajednica poduzela s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Nastavak je ovo konsultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i ekspertima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja, s ciljem izrade protokola i preporuka prema kojim bi se odvijao vjerski život u toku mjeseca ramazana.

Reisu-l-ulema Kavazović je istakao kako će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali da traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu na način koji neće ugroziti zdravlje članova Zajednice, građana Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države u kojoj djeluje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

(MINA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related